Citronkyckling med purjolöksris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

VV-recept som är otroligt gott!

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl hönsbuljong
  • 500 g kycklingfiléer (ca 4 st)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 citron
  • 2 tsk soya
  • 50 g ärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 C.
    2. Fräs den tunt slantade purjolöken i oljan. När genomskinlig tillsätt riset och späd med hönsbuljongen. Om du inte har någon flytande hönsbuljong hemma ägg en buljongtärning i 5 dl kokande vatten (från vattenkokaren förslagsvis) och låt den smälta.
    3. Koka riset i 20 min - rör om ibland. Blanda vetemjöl, ingefära, citronskal och kryddor. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen.
    4. Pressa citronen och blanda med soyan. Lägg i en form och pensla med den citron och soyablandning. Stek i ugnen i 20 min, vänd efter 10 min och pensla undersidorna med citron och soyablandningen.
    5. Blanda ner ärtorna i riset när det är ca 5 min koktid kvar. Garnera gärna med persilja och citronklyftor.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben