Giannas citronkyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling med olika smaksättningar är kanongoda!

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor, delade eller 1 hel kyckling, i 6 bitar 1-1,2 kg
  • 2-3 röda lökar i tjocka skivor
  • Ca 250 g grön sparris eller gröna bönor
  • 1-2 citroner i skivor
  • Korianderblad
  • Marinad
  • 3 msk olivolja
  • 3 citroner, rivet skal av
  • 1 citron, pressad saft av
  • 1 röd chili hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor hackade
  • 1 knippe färsk koriander hackad
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner capellini
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Tina kycklingen om den är fryst. Lägg kycklingbitarna i en stor plastpåse. Blanda marinaden, häll den i påsen och vänd runt så att allt blir indränkt. Sug ur så mycket luft som möjligt ur plastpåsen, knyt ihop den och låt ligga i kylen under natten.
    3. Grilla kycklingen på utegrill tills den är helt genomstekt (80º), 20-30 minuter. Kycklingen kan också stekas i en ugnsform i mitten av ugnen 20-30 minuter (ta då med marinaden). Grilla eller stek också grönsakerna.
    4. Garnera kycklingen med grönsakerna och korianderblad. Servera gärna på en bädd av nykokt capellini (tunn pasta även kallad änglahår).

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben