Citronmaränger

Serverar: 15 portioner

Fräscha maränger med söt/syrlig smak. Knaprigt yttre och segt inre. Otroligt goda!

Ingredienser

  • 3 äggvitor, ca 1 dl
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk Limoncello, citronlikör eller söt citronsaft
  • 2 msk blå vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Häll äggvitor och socker i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig.
    3. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen sval, blank och tjock. Tillsätt rivet citronskal, likör eller söt citronsaft och vallmofrön. Vispa lite till.
    4. Klicka ut smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, tills kakorna släpper papperet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben