Blåbärskaka med citronmaräng

Serverar: 10 portioner

En smarrig kaka med blåbär och frasig citronmaräng tackar ingen nej till. Dinkelmjölet ger denna kaka lite extra fibrer.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 2½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl halvtinade blåbär
  • Pressad saft av 1 citron
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulor och ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och blåbär. Rör ner det och citronsaft i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i sockret. Rör ner citronskalet försiktigt. Bred ut marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Sikta över lite florsocker och garnera med färska blåbär. Servera kakan med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben