Citronmaränger med nötkräm

Serverar: 8 portioner

Söta små fågelbon med smarrig fyllning.

Ingredienser

  • 2 1/4 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1½ dl hasselnötskräm, t ex Nutella
  • Pastellfärgade mintchokladkulor, eller små chokladpåskägg
  • Florsocker att pudra med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60 grader. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt.
    3. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked.
    4. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Grädda ca 1½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
    5. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben