Citronmelissglass med maräng, honung och hallon

Serverar: 10 portioner

Läskande och gott och inte svårt att fixa ihop...men det tar en stund innan du får njuta härligheten.

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl flytande honung
  • 4 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal och citronsaft
  • 1 kruka Svegro färsk citronmeliss, hackad
  • 80 g maränger
  • Instruktioner

    1. Vispa upp grädden.
    2. Vispa florsocker, honung och äggulor pösigt. Vänd i citronskal, citronsaft, citronmeliss och den vispade grädden.
    3. Vispa upp äggvitan i en bunke för sig och vänd ner i smeten. Smula marängerna och vänd i.
    4. Häll upp smeten i en form och ställ in den i frysen i minst 6 timmar.
    5. Tag fram glassen och servera den med hallon och flytande honung.
    6. Tips! Ringla i lite lemoncurd för mer citronsmak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 30 januari 2011

    Tog lite tid att göra, och marängerna smälte, men den va super god, för att inte tala om honungen på hallon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben