Citronmousse

Serverar: 4-6 portioner

En jättegod dessert, frisk och syrlig i smaken.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 5 msk socker
  • 4 gelatinblad
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronen, riv av det gula på skalet och pressa ur saften.
    2. Lägg gelatinbladen i en kastrull med kallt vatten.
    3. Vispa ägggulor och socker vitt och pösigt. Vispa upp grädden i en skål och vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål.
    4. Bland i citronskal och saft i äggulesmeten. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner dem i smeten. Rör ner den vispade grädden.
    5. Vänd till sist ner äggvitorna i smeten, var lätt på handen.
    6. Ös upp moussen i portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna i minst en timme, gärna längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben