Choklad- och citronmousse

Serverar: 8 portioner

En len mousse med ljuv smak av vit choklad. Toppa med mandel och sommarens bär.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Arla Köket vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 dl Arla Köket Kesella kvarg
  • 1/2 dl flagad, rostad mandel
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt choklad, citronskal och saft under kraftig omrörning.
    2. Rör ner kvarg och sist grädde. Häll upp moussen i små glas. Låt stå i kyl ca 1 tim. Toppa med mandel och hallon vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben