Citronmousse utan gelatin

Serverar: 4-6 portioner

Går bra att byta ut citronen mot någon annan citrusfrukt

Ingredienser

  • 3 citroner
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Balnda ner socker och riv ner det gula på citronskalet. Pressa ur saften ur citronerna och blanda sedan ner äggen. Värm försiktigt under vispning tills blandningen tjocknar. Låt sedan krämen svalna.
    2. Vispa grädden och vänd ner den i den svala citronkrämen. Häll upp i en serveringsskål och ställ i kylskåp minst två timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    DoctorWho 31 augusti 2013

    JÄTTEGOTT! Krämig och otroligt god. Äntligen ett bra recept på citronmousse UTAN gelatin. TACK!!!

    Mirja 1 oktober 2018

    Jag kan inte se hela receptet. Hur ska jag göra? ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben