Palt utan potatis

Palt som är snabba att göra, man behöver ej skala och riva potatis.

Ingredienser

  • ½ liter mjölk
  • 1 ägg
  • 1½ dl rågsikt
  • 3 msk kornmjöl
  • 2 tsk salt
  • Vetemjöl
  • Rimmat fläsk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk,salt och ägg. Rör ner rågmjöl,kornmjöl( kan uteslutas). Rör sist ner vetemjöl tills du har en fast smet som du kan forma paltar av, mjöla händerna lite så går det lättare.
    2. Jag brukar göra platta paltar. Koka sen paltarna i rikligt med saltat vatten. Koka tills de flyter upp + några minuter till.
    3. Servera med stekt fläsk, smör och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Liksmaskaren 27 oktober 2010

    Hä ä nalta gött!

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben