Chili utan bönor

Serverar: 4 portioner

En god och stark variant utan bönor med högrev. Det kanske låter mycket med 1 kryddburk chilipulver men den är mycket svagare än santa marias chilipeppar. Men den ger en härlig smak.

Ingredienser

  • 1 kg högrev skuren i små bitar
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kryddburk chilipulver 75 g (santa maria) Jag har nästan 2 brkar
  • 1 msk socker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 3 msk tomatpuré
  • Vatten ca 1 liter
  • 45 cl mörk öl
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • 1 msk svartpeppar
  • 5 stänk Tabasco
  • 1 msk riven mörk choklad 78%
  • 1 hel röd spansk chili (ger lite mer smak och hetta)
  • Instruktioner

    1. Stek köttet, och häll i vatten för att vispa ur pannan och spar stekskyn och häll över i en gryta. Sedan stek finhackad lök och gör detsamma med den.
    2. Ha i ölen, tomatpuré ,buljongtärning samt vatten så det täcker samt alla kryddor och salta och peppra låt koka upp och skumma av och pressa sedan i vitlöken och låt sjuda i ca 4 timmar. Tillsätt chokladen sista 30 minuterna. Red eventuellt av med lite maizena.
    3. Jättegott att bara doppa bröd i eller servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 8 september 2009

    Den här måste jag testa på söndag återmommer med poäng då monica

    monicadanell 13 september 2009

    Hej nu idag har jag ätit chili utan bönor kalas gott men min man tyckte det var för stark jag kommer att göra om den helt klart och det blev en klar 5 monica

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben