Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Vill du ha en hetare rätt? Tillsätt då lite finhackad, färsk thai chili. Och rostade, krossade cashewnötter eller jordnötter smakar också gott till!
Ingredienser
650 g Sweet chili- marinerad strimlad kycklinglårfilé
300 g spetskål eller färsk vitkål
150 g gröna bönor
2 gula lökar
1 msk hönsbuljong
2 dl vatten
1 lime
1 msk maizena redning
250 g nudlar
Instruktioner
- Koka upp vatten till nudlarna och lägg i dem när du börjar bli färdig med kyckling woken.
- Skär kålen i grova, oregelbundna bitar och skiva löken.
- Skölj av bönorna och knip bort eventuella hårda ändar.
- Lägg kycklingen i en het panna och bryn den hastigt under omrörning. Tillsätt kålen samt löken. Stek under omrörning någon minut.
- Tillsätt bönorna och blanda runt.
Tillsätt vatten och hönsbuljong.
Låt hastigt koka upp och koka någon minut.
- Strö över maizena och blanda om väl.
Såsen ska tjockna något.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera med de nykokta nudlarna!
- Tips:
Vill du ha en hetare rätt? Tillsätt då lite finhackad, färsk thai chili. Och rostade, krossade cashewnötter eller jordnötter smakar också gott till!
Liknande recept
Kommentarer (0)