Citronparfait med digistivebotten

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 20 minuter

Gott...

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 60 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde, 20%
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • Saft och fint rivet skal av en citron
  • Instruktioner

    1. 1. Botten: Mixa kexen i en matberedare och blanda med smöret. Fördela massan i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stelna i kyl.
    2. 2. Vispa grädden fast men inte grynig. Blanda ner yoghurten. Vispa samman äggulor och florsocker och rör ner i grädden tillsammans med citronsaft och –skal.
    3. 3. Häll alltsammans över botten och jämna till. Låt stelna i frys ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben