Chokladtryffelpaj med passionsfrukt

Serverar: 4 portioner

Inte bara vackert att se på, utan också fenomenalt god.

Ingredienser

  • ½ paket digistivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning 1
  • 300 g mörk choklad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 30 g smör
  • ½ röd chilifrukt
  • Mörk rom, efter behag
  • Fyllning 2
  • 300 g vit choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1/4 dl strösocker
  • 20 g smör
  • Mörk rom efter behag
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Mixa digistivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form som är plastad i botten.
    2. Fyllning 1: Koka upp 2 ½ dl grädde och 1 1/4 dl socker samt den hackade chilifrukten. Ta av kastrullen från plattan. Dela den mörka chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 30 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Smaksätt med några skvättar rom. Slå upp smeten över digistivebotten och ställ därefter pajen i kylen och låt det mörka chokladlagret stelna.
    3. Fyllning 2: Koka upp 1 ½ dl grädde och 1/4 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den vita chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 20 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Smaksätt med några skvättar rom och slå upp smeten över det mörka chokladlagret. Ställ pajen i kylen och låt den stelna.
    4. Ta fram pajen 10 minuter före servering. Servera med halverade passionsfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben