Citronrisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Varför inte prova en risotto till fisken nästa gång? Supergott!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal från 1 citron
  • ½ dl pressad citron
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl carnaroli- eller arborioris (risottoris)
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka lök och vitlök fint. Tvätta citronen och finriv skalet och pressa ur saften. Koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i olja utan att de får färg. Tillsätt ris och citronskalet, rör hela tiden tills löken och riset är blanka. Tillsätt citronsaft och låt det sjuda under omrörning tills det sugits upp av riset. Späd därefter med varm buljong lite i taget och rör tills allt har sugits upp, upprepa med att späda med buljong och rör tills riset fortfarande har en liten kärna kvar samtidigt som det är krämigt. Det tar 15-20 min. Tillsätt riven parmesan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera risotton nylagad med stekt fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben