Citronrisotto med rökt lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott helt enkelt!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 350 g risottoris, t ex Arborioris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ l grönsaksbuljong
  • 200 g rökt lax
  • 85 g mascarponeost
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 handfull rucola
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • Instruktioner

    Stek finhackad lök i olivolja i 5 min. Tillsätt riset och hackad vitlök och låt stå i 2 min, rör om hela tiden. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda under omrörning tills den absorberats. Rör sedan i hälften av den resterande buljongen och rör om tills även den har tagits upp av riset. Häll i det sista av buljongen, rör om och låt sjuda tills riset är mjukt och krämigt. Total koktid 15-25 min. Ta av kastrullen från värmen och vänd ner delad lax i bitar (spara lite lax till serveringen), mascarpone, bladpersilja och riven citron. Smaka av med nymald peppar och eventuellt salt, och låt stå i 5 min. Smaka sedan av igen och tillsätt lite citronsaft om så behövs. Garnera med rökt lax i remsor och rucola. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben