Citronrisotto med basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Enkel och god risotto.

Ingredienser

  • 8 dl grönsaksbuljong , vatten + tärning eller fond
  • 1 rödlök
  • 4 selleristjälkar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja eller
  • olivolja
  • 3 dl avorioris eller
  • rundkornigt ris
  • 1 dl torr vermouth eller
  • torrt vitt vin
  • ½ kruka (ca 1 dl) basilikablad
  • Rivet skal och saft av 1 tvättad citron
  • ½ dl färskriven parmesanost
  • ½ dl 50 g mascarponeost
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen. Skala och hacka rödlöken. Ansa och strimla selleristjälkarna. Skala och hacka vitlöken.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i lök och selleri och fräs under omrörning några min. Blanda i vitlöken och riset. Rör om och häll i vinet.
    3. Koka upp och låt vinet koka in. Späd därefter lite i taget med den heta buljongen och sjud på svag värme ca 20 min. Rör då och då. Blanda i den strimlade basilikan, citronskalet och -saften samt osten. Rör om.
    4. Servera risotton med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben