Citronskorpor

Serverar: 15-20 portioner

Dessa citronskorpor smakar friskt och sommrigt. Passar till såväl en espresso som ett glas citronsaft!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl sötmandel
  • Rivet skal från 2 citroner
  • 1-2 msk citronjuice
  • Instruktioner

    1. Skilj på äggula och äggvita. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
    2. Vispa ihop äggula, socker och citronskal.
    3. Torrosta sötmandeln i en torr stekpanna och hacka den sedan.
    4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och hackad sötmandel i en skål.
    5. Blanda i äggviteskummet i äggulsmeten. Blanda sedan i mjölblandningen och rör till en fast deg. Häll i citronjuice om degen blir för torr.
    6. Forma degen till en avlång rulle och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till den.
    7. Grädda den mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Skär i bitar när den fortfarande är varm.
    8. Lägg dem med snittytan upp och rosta dem på eftervärme i ugnen tills de är torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben