Citronskorpor med rostade hasselnötter

Serverar: 30 portioner

Spröda och nötiga skorpor med en fräsch citronsmak.

Ingredienser

  • 1½ dl hasselnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sprid ut nötterna på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Höj ugnstemperaturen till 225 grader efter rostningen.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker, salt och citronskal i en bunke. Nyp ihop allt med smöret. Tillsätt ägg och nötter och blanda ihop allt till en deg. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna något. Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 50-60 minuter. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten.
    5. Förvara skorporna i en burk med tätslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben