Under skalet döljer sig en mjuk fyllning som smälter i munnen. Servera gärna sufflén med färska bär.
Ingredienser
½ citron
2 ägg
1 dl strösocker
250 g kesella, 10 %
1 äggvita
1 nypa salt
3 msk finmald mandel
Matfett till formarna
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Tvätta en citron och riv av hälften av skalet. Dela citronen och pressa saften ur citronhalvan.
- Separera äggvitorna från äggulorna. Blanda gulorna med sockret och vispa med en elvisp till en porös smet. Låt kesellan rinna av och blanda ner den matskedsvis i äggulesmeten. Blanda ner citronsaften och citronskalet lite i taget.
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa alla tre äggvitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vänd ner det fasta skummet och 3 msk mald mandel i äggule/kesellablandningen, lite i taget.
- Smörj endast botten på fyra formar och strö över resten av den malda mandeln. Fyll formarna till 3/4 med smeten. Ställ in formarna i den helt uppvärmda ugnen och baka i 30 minuter tills de är gyllenbruna. Öppna inte ugnen under tiden för då faller suffléerna ihop. Ta ut suffléerna och strö över florsocker. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)