Fryst citronsufflé Limoncello
Efter tre timmar i frysen är citronsufflén halvfryst och färdig att servera. Vill du ha den förberedd och färdig i frysen längre tid tas den i stället fram och tempereras 20 minuter inför serveringen. Ur Allt om Mat Sommarspecial 2006.
Ingredienser
1 ½ dl socker
½ dl vatten
3 dl vispgrädde
Rivet skal av 1 citron
Saft av 1 citron
3 äggulor
½ dl Limoncello (italiensk citronlikör)
Servering
Strimlat citronskal
Färska bär
Ev likör att stänka över
Instruktioner
- Koka hälften av sockret i vattnet tills det är lätt ljusbrunt, ca 10 minuter. Häll sockerkaramellen i botten på 6 formar eller koppar.
- Vispa grädden. Vispa gulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa någon minut till. Vänd ned vispgrädden och fördela krämen i formarna. Frys dem 3 timmar eller längre.
- Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp suffléerna. Garnera med citronskal och stänk över några droppar likör.
Liknande recept
Kommentarer (0)