Fryst citronsufflé Limoncello

Serverar: 6 portioner

Efter tre timmar i frysen är citronsufflén halvfryst och färdig att servera. Vill du ha den förberedd och färdig i frysen längre tid tas den i stället fram och tempereras 20 minuter inför serveringen. Ur Allt om Mat Sommarspecial 2006.

Ingredienser

  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft av 1 citron
  • 3 äggulor
  • ½ dl Limoncello (italiensk citronlikör)
  • Servering
  • Strimlat citronskal
  • Färska bär
  • Ev likör att stänka över
  • Instruktioner

    1. Koka hälften av sockret i vattnet tills det är lätt ljusbrunt, ca 10 minuter. Häll sockerkaramellen i botten på 6 formar eller koppar.
    2. Vispa grädden. Vispa gulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa någon minut till. Vänd ned vispgrädden och fördela krämen i formarna. Frys dem 3 timmar eller längre.
    3. Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp suffléerna. Garnera med citronskal och stänk över några droppar likör.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben