Citruslax i papper

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade receptet i Amelia och den var så himla god med sina pinjenötter. Det här kommer jag att laga fler gånger!

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - i 4 portionsbitar
  • 75 g pinjenötter
  • 2 apelsiner
  • 2 citroner
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 ark bakplåtspapper
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 C Dela bakplåtspapperen på hälften och lägg en laxbit på varje ark. Vik upp kanterna Ringla över olivolja. Salta och peppra. Finriv skalet av ena apelsinen och ena citronen. Strö över laxen. Pressa båda apelsinerna och och båda citronerna över laxen. Strö över pinjenötterna. Vik ihop till knyten och lägg i en ugnsfast form. Baka i ugn ca 15 min eller tills laxen är genomstekt.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben