Citrusräkor med vitlök

Serverar: 4 portioner

Dessa saftiga och fylliga räkor steks i vitlöks- och citronsmör och serveras tillsammans med färska örter och pasta. 467 kcal/portion

Ingredienser

  • 350 g pasta, t ex farfalle
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Finrivet skal av 1 citron
  • ½ dl hackad slätbladig persilja
  • 450 g skalade räkor
  • Nymald svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka 8 minuter eller enligt förpackningens anvisning tills pastan är mjuk men fortfarande al dente.
    2. Smält under tiden smöret i en stor stekpanna på låg värme. Pressa ner vitlöken och låt den mjukna i smöret utan att ta färg cirka 2 minuter. Tillsätt citronsaft och citronskal och låt fräsa cirka 30 sekunder tills vätskan har reducerats till hälften.
    3. Blanda ner persiljan och räkorna och höj värmen. Värm upp räkorna under omrörning cirka 1 minut tills räkorna blivit genomvarma. Krydda med svartpeppar och smaka av med salt.
    4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i stekpannan. Blanda väl tills pastan är täckt av citrussmör. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ruffsan78 3 mars 2012

    Det blev såååå gott hade dock i lite mer citron för jag älskar citron och lite citronpeppar muuums....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben