Dessa saftiga och fylliga räkor steks i vitlöks- och citronsmör och serveras tillsammans med färska örter och pasta.
467 kcal/portion
Ingredienser
350 g pasta, t ex farfalle
50 g smör
2 vitlöksklyftor
Salt
Finrivet skal av 1 citron
½ dl hackad slätbladig persilja
450 g skalade räkor
Nymald svartpeppar
Salt
Instruktioner
Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka 8 minuter eller enligt förpackningens anvisning tills pastan är mjuk men fortfarande al dente.
Smält under tiden smöret i en stor stekpanna på låg värme. Pressa ner vitlöken och låt den mjukna i smöret utan att ta färg cirka 2 minuter. Tillsätt citronsaft och citronskal och låt fräsa cirka 30 sekunder tills vätskan har reducerats till hälften.
Blanda ner persiljan och räkorna och höj värmen. Värm upp räkorna under omrörning cirka 1 minut tills räkorna blivit genomvarma. Krydda med svartpeppar och smaka av med salt.
Låt pastan rinna av och vänd ner den i stekpannan. Blanda väl tills pastan är täckt av citrussmör. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.
Det blev såååå gott hade dock i lite mer citron för jag älskar citron och lite citronpeppar muuums....