Ckokladsockerkaka gjord i micron

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Ett sockerkaka med chokladsmak som bakas i micron. Kan dekoreras med valfri glasyr, strössel, kokos, hackade nötter eller smält choklad om man vill.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till formen
  • Smält smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smöra och bröa en microsäker form ca 20 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda kakao och vatten. Häll det i äggsmeten under vispning.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
    4. Tillaga i micron ca 6 minuter 750W. Stick i kakan och känn att den är torr. Stjälp upp när den svalnat och garnera med valfri glasyr.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bost4 13 november 2011

    Så enkelt o gott blev det av en som aldrig bakat tidigare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben