Honungsknäck i micron

Serverar: 60 portioner

Tid: 10 minuter

Supergod knäck med smak av honung. Tycker om sådant som går fort och lätt att göra. Detta är resultatet av ett experiment. Testade att byta ut sirap mot honung i mammas microknäckrecept och det blev väldigt lyckat! Absolut värt att testa.

Ingredienser

  • 100 g extrasaltat smör
  • ½ dl grädde
  • 1 ½ dl socker (mörkt muscovado socker för mörkare färg och mer intensiv smak)
  • 1 dl flytande honung
  • ev. ½ dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda allt utom mandeln i ett microtåligt kärl. Kör på full effekt i 8-10 min. Ta ut efter någon min och rör om, upprepa igen till kulprov. Häll ner några droppar i kallt vatten, kan du forma en kula utan att det faller isär är det klart, desto fastare kulan blir desto hårdare blir knäcken. Tillsätt ev mandel och fyll (klicka) i formar.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    3 min
    1
    2
    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    gladavmat 15 december 2011

    Å så goda och lättgjorda knäck! Blir flera omgångar!

    michaloff 23 december 2012

    Riktigt goda! Blir att baka massor av dessa till julafton!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben