Clementin och citronkräm

Tid: 45 minuter

Gott på skorpor, scones och rostat bröd. Även gott som tårtfyllning.

Ingredienser

  • 2 clementiner
  • 1 citron
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör el. margarin
  • Instruktioner

    Tvätta och borsta citrusfrukterna i varmt vatten. Finriv skalet. Tryck inte clementinen för hårt mot rivjärnet, då mosas den lätt. Pressa saften ur frukterna. Vispa ägg och socker någon minut i en värmetålig skål. Tillsätt fruktsaft och skal. Sätt skålen i en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknar, ca 30 min. Låt den inte koka, då skär den sig. Ta ur skålen ur kastrullen, rör ner matfettet och låt svalna. Häll upp på burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben