Clementinsoppa med fruktspett

Serverar: 4 portioner

Förätt, dessert, lunch eller vad man vill.

Ingredienser

  • 2 kg clementiner
  • 0,5 kg socker
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 4 färska dadlar
  • 1 liten klase gröna vindruvor
  • 4 bitar ananas
  • 1 färskt fikon
  • 1 mango
  • Instruktioner

    1. Pressa clementinerna och sila saften genom silduk.
    2. Smält sockret med vattnet till gyllenbrun färg. Om karamellen stelnar tillsätt lite mer vatten. Lägg i vaniljstången och sjud ca 10 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa av fröna, de ska vara med i soppan. Sila och kyl av sockerlagen.
    3. Blanda sockerlagen med clementinsaften.
    4. Skär frukten i bitar och trä upp på träspett. Servera fruktspetten till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben