Cloudy Bay tårta

Tid: 20 minuter

Denna biskvitårta är döpt efter vinet med samma namn, som har smak av kiwi och krusbär.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g malda hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2 kryddmått kiwi arom
  • Smörkräm
  • 200 g smör
  • 6 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 2 kryddmått krusbärs arom
  • 7-10 droppar grön hushållsfärg
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Lite olja
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna 30x40 cm.
    2. Botten: Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner hasselnötterna. Grädda kakan i 15-20 minuter på 200 grader i ugnen. Prova med sticka, ska nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
    3. Smörkräm: Rör ihop alla ingredienser och bred på botten. Låt stelna. Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
    4. Garnering; Smält blockchokladen tillsammans med lite olja, och bred den över smörkrämen. Skär i rutor.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben