Colombiansk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Innehåller linser, potatis, lök och matlagningbanan. Receptet är vegetariskt men om man vill kan man koka med något kött i grytan, tex fläskkött. Serveras med ris

Ingredienser

  • 10 dl kranvatten
  • 3 dl (röda) linser torkade
  • 4 medelstor(a) potatis
  • 1 st gul- eller rödlök
  • 200 gram kokbanan
  • 1 krm salt
  • 1 st grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Häll upp vattnet i en stor gryta och häll i saltet.
    2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. (Jag brukar dela en normalstor potatis i 3 delar)
    3. Skala en lök, hacka den och stoppa i grytan.
    4. När vattnet kokat en stund, dela bananen och stoppa i. Stoppa i linserna.
    5. Koka ris efter beskrivningen på paketet. Om du vill ha någon grönsak till så koka upp den nu med.
    6. När riset och grönsakerna är klara bör grytan vara klar också. Känn på potatisen för säkerhets skull.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben