Cookie dough mintglass

Serverar: 4 portioner

Glass som är gjord på mandelmjölk blir inte riktigt lika krämig som cashewglass, men mycket lättare och med god mandelsmak. Man vill bara ha mer av denna glass! Denna glass kan du njuta av med gott samvete. Innehåller varken vitt socker eller grädde som traditionell glass gör Rawfood. Soja- eller solroslecitin hjälper till att binda ihop och gör att glassen kristalliseras mindre.

Ingredienser

  • Cookie dough
  • 1½ dl valnötter
  • 8 dadlar
  • 2-3 msk raw carob- eller kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 2-5 droppar pepparmyntsolja
  • Glass
  • 4 dl sötmandel
  • 5 dl vatten
  • 4 msk kokosolja
  • 1 dl kokosgrädde
  • 2 msk soja- eller solroslecitin
  • ½-1 dl agavesirap eller honung
  • 1-2 tsk äkta vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Cookie dough: Kör valnötterna i en matberedare tills de blir finhackade. Tillsätt övriga ingredienser, degen ska bli som en kakdeg.
    2. Glass: Mixa ihop sötmandeln med vattnet till en tjock mandelmjölk. Sila bort mandelresterna. Värm kokosoljan över ett ljummet vattenbad tills den är flytande. Mixa ihop mandelmjölken och kokosoljan med de övriga ingredienserna.
    3. Forma degen till pyttesmå bollar som tillsätts till glassen, eller smula ner den. Häll upp smeten i en avlång brödform, 1½ liter, eller i små formar och ställ in glassen i frysen. För att undvika att glassen kristalliseras bör du röra i den då och då. Frys glassen i ca 5 timmar.
    4. Ta fram glassen ca 30 minuter före servering. Gör kulor av den, ät och njut!

    Liknande recept

    5
    20 min
    35-40
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben