Cookies

En äkta cookie, seg inuti och knaprig utanpå. Sirap ger seghet och smöret knaprighet

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl råsocker eller brun farin
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mörk choklad
  • 3/4 dl sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör, socker och sirap poröst i en skål. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten.
    3. Grovhacka choklad och mandel och blanda ner det i smeten. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annafbg 18 juli 2009

    Jättegoda! Jag fick 16 rejäla cookies av receptet, som jag definitivt kommer göra om!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben