De smakar som kladdig kladdkaka och de smälter i munnen. De är lika goda varma som kalla. Smaka och njut med ett stort glas mjölk till.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
2 dl socker
75 gram smör
100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och den ljusa chokladen i en kastrull på svag värme.
Hacka den mörka chokladen och spara till senare.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en mindre skål.
Vispa äggen luftigt tillsammans med sockret i en större skål.
Vänd ner den smälta chokladen och smöret i den stora skålen.
- Vispa ner den torra blandningen i den stora skålen.
Vänd ner den hackade chokladen i smeten.
Lägg ut smeten i små runda klickar med jämna mellanrum på bakplåtspapper på en eller flera plåtar.
Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 min.
- Servera de varma kakorna med ett stort glas mjölk eller spara till senare och njut av smaken då.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mycket goda kakor. Hade inge fika bröd så då kan man bara göra lite kakor istället. Snabbt och enkelt ;)
Dessa ska jag prova att göra nu, lite fredags godis-aktigt :)