Cookies

Tid: 15 minuter

De smakar som kladdig kladdkaka och de smälter i munnen. De är lika goda varma som kalla. Smaka och njut med ett stort glas mjölk till.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 75 gram smör
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram ljus choklad
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och den ljusa chokladen i en kastrull på svag värme. Hacka den mörka chokladen och spara till senare. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver i en mindre skål. Vispa äggen luftigt tillsammans med sockret i en större skål. Vänd ner den smälta chokladen och smöret i den stora skålen.
    3. Vispa ner den torra blandningen i den stora skålen. Vänd ner den hackade chokladen i smeten. Lägg ut smeten i små runda klickar med jämna mellanrum på bakplåtspapper på en eller flera plåtar. Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 min.
    4. Servera de varma kakorna med ett stort glas mjölk eller spara till senare och njut av smaken då.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kladd 9 april 2011

    Mycket goda kakor. Hade inge fika bröd så då kan man bara göra lite kakor istället. Snabbt och enkelt ;)

    Mickan1989 31 maj 2013

    Dessa ska jag prova att göra nu, lite fredags godis-aktigt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben