Corn dogs (majskorvar)

Serverar: 8 portioner

Halloween tema.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl siktat vetemjöl
  • 1 3/4 dl gult majsmjöl
  • 2 msk Dansukker råsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk margarin
  • 1 stort, uppvispat ägg
  • 1 3/4 dl standardmjölk
  • 8 grillkorvar
  • 8 grillspett i trä
  • Matolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, majsmjöl, råsocker, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt margarinet och blanda till en smulig massa. Blanda i det uppvispade ägget och mjölken och vispa till en slät smet.
    2. Torka av korvarna och spetsa dem på längden på grillspett. Doppa varje korv i smeten och se till att den blir jämntjockt täckt med hjälp av en slickepott.
    3. Hetta upp olja till 200° i en järngryta eller liknande och fritera de smettäckta korvarna i 4-5 minuter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben