Corn Fritters

Serverar: 5-6 portioner

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här Corn Fritters receptet. Gott till frukost med ägg och bacon. Utmärkt gott till stekt fläsk, stekt korv, skinka... Du kan också servera dem rykande varma med lönnsirap eller sylt.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg, uppvispade
  • ½ dl mjölk
  • 160 g konserverad majs, väl avrunnen
  • 1 msk smält smör
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, salt och bakpulver. Blanda äggen med mjölken. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda smeten tills den är jämn och smidig. Blanda i majsen och det smälta smöret. Klicka ut plättstorlekar av smeten i het stekpanna med mycket smör eller olja i. Stek några stycken åt gången. Stek ca 2- 3 min på varje sida. Så att de blir vacker guldbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    segerwitch 24 april 2008

    Bara såå jätte goda, blandade 1 tsk röd curry. Dom har blivit min nya last! Eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben