Chili Con Corn

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Riktig gammal hederlig cowboy-mat med majs istället för de annars klassiska vita bönorna.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g majs
  • 2 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 pkt krossade tomater med chilismak
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek färsen tillsammans med kryddorna. Häll på vattnet när färsen är genomstekt och låt koka i 2-3 minuter och häll sedan av vattnet i en skål. Häll i köttfärsen i en gryta.
    2. Finhacka löken och fräs den. Tillsätt köttfärsen tillsammans med köttavkoket (buljongen), tomaterna, tomatpurén och majsen. Låt puttra i ca 20 minuter och smaka sedan av med kryddor. Servera med ris eller bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben