Corn Chowder

Serverar: 4-6 portioner

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här receptet på majssoppa.

Ingredienser

  • ½ hg rimmat fläsk skuret i tärningar
  • 1 liten lök
  • 1 burk 300g konserverad majs
  • 5 dl rå potatis, skalad och skuren i tärningar
  • 4 dl färska tomater, skurna i tärningar
  • eller 1 burk konserverade tomater
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 liter kokande vatten
  • 2½ dl kokhet mjölk
  • persilja, hackad
  • 1 msk klippt purjolök
  • Instruktioner

    Stek fläsktärningarna i en gjutjärnsgryta eller annan stor gryta eller kastrull. Tillsätt lök och låt allt koka i i cirka 5 minuter. Tillsätt grönsakerna, krydda med socker, salt och peppar. Häll i det kokande vattnet. Koka allt tills potatisen är mjuk. Tag grytan från spisen. Rör ner den kokheta mjölken. Strö över hackad persilja och tomater skurna i tärningar. Strö över purjolöken. Servera soppan genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben