Seafood chowder

Serverar: 4 portioner

Chowder är en krämig soppa, här på irländskt vis med både mjölk och grädde.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar, ca 450 g
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 2 stjälkar blekselleri
  • Arla smör-&rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl Arla mjölk
  • 4 dl Arla Köket ekologisk vispgrädde
  • 2 msk skaldjursfond
  • 600 g blandad fiskfilé
  • 150 g skalade stora räkor
  • Rivet skal av 1 cirton
  • Pressad saft av 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Strimla sellerin.
    2. Fräs löken i smör & rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet, späd med lite av mjölken. Tillsätt potatis, morötter, resten av mjölken, grädde och skaldjursfond.
    3. Låt koka ca 5 min.
    4. Skär fisken i bitar. Lägg i fisken och koka ytterligare 3–5 min. Rör ner selleri, räkor, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    5
    3 h
    10-12
    7
    4
    40 min
    5-8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben