Vardagsenkel fiskgratäng

Serverar: 3-4 portioner

Av fisk eller fiskbullar i buljong. Det är lika gott, billigt och supersnabbt.

Ingredienser

  • 400 g fisk eller fiskbullar i buljong
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 2 dl kokbar grädde
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Topping
  • 2 msk ströbröd
  • Rivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och grovhacka tomaterna. Vispa ihop crème fraiche, grädde, chilisås, majonnäs och dill. Krydda.
    2. Lägg fisken i en gratängform och strö de hackade tomaterna över. Häll över såsen.
    3. Blanda ströbröd och citronskal och strö över.
    4. Gratinera i 200º i ca 25-35 minuter beroende på om fisken är fryst eller tinad.
    5. Används helfet grädde och crème fraiche så behöver gratängformen inte smörjas.
    6. Tips: Några varv med Santa Maria Seafood & Fish över hela anrättningen sätter piff på det hela. Den säljs med en kryddkvarn på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    sivan-besse 9 oktober 2009

    Igår gjorde jag denna fiskgratäng. Jag använde fiskbullar. Jag uteslöt citronskal men jag tog limepeppar istället. Det var väldigt gott, så det blir säkert fler gånger som vi gör detta.

    Disen 21 oktober 2009

    Den här fiskgratängen var verkligen mumsig och lättlagad. Full pott! Tack för det smaskiga receptet. Disen

    mzankianka 4 mars 2010

    Jättegott!

    Fijaffa 22 november 2010

    Gott &enkelt!

    bigganv 7 december 2010

    Åh vad gott det var!! Det här kommer vi garanterat att äta fler gånger!

    loppan35 18 september 2011

    ett jättegott fiskrecept får en 4+ av mig och resten av familjen, jag serverade med couscous ,sparris och broccoli...kommer helt klart laga detta fler gånger!

    moderkakan 31 oktober 2011

    Gjorde denna gratäng igår. Struntade i citronen men tog citronpeppar istället. Hade varken skivade tomater eller ströbröd på men satan i gatan vad god den blev! Är inte så glad för fiskgratäng men denna var verkligen jättegod! Tog flera gånger. Full pott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben