Grillad laxfjäril med hummersås

Serverar: 4 portioner

Saftiga grillade laxfjärilar som smaksatts med sommarens bästa grillkrydda, seafood & fishkryddan.

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar, ca 800 g
  • 2 tsk Santa Maria seafood & fish kryddkvarn
  • 1 1/2 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 tsk hummerfond, konc
  • 1/2 dl dill, fint skuren
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servera med
  • Kokt potatis
  • Sallad
  • Ev skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Blanda samman crème fraiche med majonnäs, hummerfond och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ in såsen i kylen till serveringen.
    2. Torka av laxfjärilarna och gnid in seafood & fish kryddorna. Salta fisken.
    3. Grilla fisken över glöd, ca 6-8 minuter totalt, i grillhalster eller på galler och vänd fisken med ett skyffelliknande redskap så att den inte trillar isär.
    4. Servera fisken med sås, eventuellt räkor, kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    Bomagnus 25 maj 2008

    Mycket god framför allt lättlagat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben