Grillad laxfjäril med örtsås

Serverar: 4 portioner

Det är gott och enkelt med grillad lax med tillbehör...

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé
  • 2 msk smält Svenskt Smör
  • Salt
  • Sås
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • 1½ dl finhackade örter, t.ex. dill gräslök och dragon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Färsk potatis
  • Grillade grönsaker
  • Instruktioner

    1. Börja med att röra samman ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
    2. Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Skär ett snitt ned till skinnet och vik ut, som en fjäril. Pensla med smör och salta.
    3. Grilla 3-4 minuter/sida. Placera gallret högt.
    4. Servera med sås, färsk potatis och grillade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingemar75 23 juni 2011

    Tack för receptet, jättegott, Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben