Clam Chowder New England

Serverar: 6 portioner

ABBAs musslur på burk går jättebra

Ingredienser

  • 5 dl musslor utan skal
  • 50 g tärnat bacon eller rökt sidfläsk
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 lagerblad
  • ½ msk timjan
  • 5 dl fiskbuljong
  • 250 g skalad tärnad rå potatis
  • 5 dl grädde
  • 10 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • Instruktioner

    Fräs bacon, lök, lagerblad och timjan på svag värme i ett par minuter i en gryta. Tillsätt potatistärningar och buljong, sjud i ca 5 minuter. Grovhacka musslorna och lägg dem i soppan. Rör ut maizena i lite av mjölken och rör ner detta tillsammans med resten av mjölken och grädden. Sjud tills potatisen är färdig men inte mosig, ca 2-3 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera med persilja och eventuellt lite kryddolja. Servera soppan rykande het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben