Cappuccinorutor med chokladknappar och cappuccinoglasyr.
Till detta receptet har jag chokladknappar med cappuccionsmak, och smaksatt smeten och glasyren med cappucino arom. Ovanstående har jag köpt i Danmark resp. England. Vet inte om det går att få tag på i Sverige. Går säkert lika bra med cappuccinopulver upplöst i varmt vatten.
Ingredienser
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 dl chokladknappar
1-2 tsk cappuccino arom
2 msk kakao
Glasyr
500 g mascarpone ost
5 dl florsocker
2 tsk cappuccino arom
1 tsk Keoke Coffee arom (kan uteslutas)
10 droppar brun hushållsfärg
Garnering
Valfritt strössel
Instruktioner
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna samt chokladknapparna och vänd ner i smeten. Smaksätt med cappucciono arom eller önskad mängd cappucciono pulver utrört i varmt vatten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyr:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät cappucciono- eller kaffefärgad glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
- Hoppas att det skall smaka!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mina smarriga Cappuccinorutor med chokladknappar med samma smak. Glasyren fick moccasmak och som pynt: gult bananströssel. Vet inte om bananströssel går att få tag på här i Sverige. Jag köpte mitt i Danmark. Men rutorna gjorde dundersucce på kyrkkaffet. Rutor som små och stora barn kommer att älska!