Cappuccinorutor med chokladknappar och cappuccinoglasyr.

Serverar: 30 portioner

Till detta receptet har jag chokladknappar med cappuccionsmak, och smaksatt smeten och glasyren med cappucino arom. Ovanstående har jag köpt i Danmark resp. England. Vet inte om det går att få tag på i Sverige. Går säkert lika bra med cappuccinopulver upplöst i varmt vatten.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl chokladknappar
  • 1-2 tsk cappuccino arom
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk cappuccino arom
  • 1 tsk Keoke Coffee arom (kan uteslutas)
  • 10 droppar brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna samt chokladknapparna och vänd ner i smeten. Smaksätt med cappucciono arom eller önskad mängd cappucciono pulver utrört i varmt vatten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät cappucciono- eller kaffefärgad glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 22 februari 2009

    Mina smarriga Cappuccinorutor med chokladknappar med samma smak. Glasyren fick moccasmak och som pynt: gult bananströssel. Vet inte om bananströssel går att få tag på här i Sverige. Jag köpte mitt i Danmark. Men rutorna gjorde dundersucce på kyrkkaffet. Rutor som små och stora barn kommer att älska!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben