Cappuccinorutor

Serverar: 30 portioner

Dessa rutor blev succé på mitt jobb. Men är inte något för den slanka linjen.

Ingredienser

  • 400 g smör
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kakaopulver
  • 5 dl råströsocker
  • 8 ägg
  • 6 msk snabbkaffepulver upplöst i
  • 4 msk varm vatten
  • Täcke med vit choklad
  • 150 g vit choklad, bruten i bitar
  • 60 g smör
  • 6 msk mjölk
  • 4 1/4 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och kaffe. Vispa ordentligt med elvisp, till en slät smet och skeda sedan över den i en smord och bröad långpanna, 35x40 cm stor och jämna till ytan.
    2. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 20 minuter eller tills kakan höjt sig och känns fast. Låt kakan svalna helt. Till täcket, häll choklad, smör och mjölk i en skål över en kastrull med sjudande vatten och rör tills chokladen har smält.
    3. Lyft bort skålen från kastrullen och sikta i florsockret. Vispa med elvisp till en slät smet och bred sedan ut den över kakan. Pudra ovansidan med siktad kakao och skär kakan i fyrkanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    carre007 10 juni 2008

    Dom här var inte dumma, blev väldigt populära på min son´s studentskiva. Alla ville ha receptet. Tack

    zonale 16 september 2008

    En kaka lite utöver det vanliga med god kaffesmak.

    ingsa 3 april 2009

    Tack för receptet på dom goda rutorna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben