Cappuccinorutor för den slanka linjen.

Serverar: 20-30 portioner

En lättare variant av kakan med samma namn.

Ingredienser

  • 3 dl flytande maragin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 msk snabbpulverkaffe upplöst i
  • 4 msk varmt vatten
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk mocca arom
  • 6 droppar brunhushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och det upplösta snabbpulverkaffet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr, och bred ut den över kakan. Garnera med chokladströssel, chokladspån eller efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben