St. Patricks day cupcakes

Serverar: 24 portioner

St. Patricks day cupcakes

Ingredienser

  • 1 3/4 dl mjukt margarin
  • 4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 6 dl mjöl
  • 1 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 100 g smält choklad
  • 3 tsk kakao
  • Frosting
  • cream cheese
  • florsocker
  • apelsin essense
  • Treklöver
  • Grön candymelt eller vit choklad som du färgar med grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Vispa margarin, socker, ägg och vanilj fluffigt. Blanda ner den smälta chokladen och rör om. Blanda i en annan skål ihop mjöl, bikarbonat, salt och kakao och rör sedan ner i ägg blandningen varvat med det kalla vattnet. Häll smeten i 24 muffinsformar, och grädda 18-23 minuter i 175 grader.
    2. Frostingen för du genom att vispa ihop creamcheese och florsocker tills du själv tycker att de smakar bra, sedan häller du lite apelsin essens eller valfri annan smak.
    3. För att göra tre klövern behöver du grön Candymelt som du smälter. Jag ritade ut massa klövar på att bakplåtspapper och sedan spritsade jag men en liten tyll efter linjerna och fyllde i klövern.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben