Cappuccinorutor med pekannötter

Serverar: 30 portioner

De här rutorna är mina absoluta favoriter. Mandel, osaltade jordnötter och valnötter går också bra att använda till dessa rutor. Rutorna får en amerikansk touch med jordnötter i kakan.

Ingredienser

  • 300 g smör eller margarin
  • 2 dl pekannötter
  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 msk kako
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 4-5 msk cappuccinopulver
  • 3-3 ½ msk vamt vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Mal pekannötterna.
    2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
    3. Tillsätt vetemjöl, kakaopulver, pekannötter och det smälta matfettet i äggvispet.
    4. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten.
    5. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm. Bred ut smeten i denna.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt den svalna något i formen.
    7. Gör glasyren: Blanda florsocker och cappuccinopulver i en skål. Tillsätt det vara vattnet. Rör till en slät glasyr.
    8. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna något innan kakan skärs i rutor med en vass kniv.
    9. Ät och njut! Jag lovar att du inte blir besviken!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben