Muffins med lönnsirap och pekannötter

Serverar: 20 portioner

Låter gott ,eller hur?

Ingredienser

  • 150 g pekannötter
  • 300 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 115 g strösocker
  • 50 g farinsocker, ljust
  • 3 msk lönnsirap
  • 3 ägg
  • 1 1/4 kkp lätt filmjölk
  • 60 halva pekannötter till pynt
  • En nypa salt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader och placera formar i en muffinplåts fördjupningar. Går bra också utan muffinsplåt. Använd då bara dubbla muffinsformar, så håller muffinsen formen bättre.
    2. Bre ut pekannötshalvorna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i 5 minuter. Låt nötterna avsvalna, hacke dem därefter grovt och ställ undan.
    3. Sikta mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat och salt i en skål och ställ undan blandningen.
    4. I en stor skål röres socker, farin, lönnsirap och smör vitt och pösigt med en elvisp.
    5. Tillsätt äggen, ett åt gangen, och arbeta in äggen ordentligt i degen.
    6. Häll hälften av filmjölken och hälften av de torra ingredienserna i smörblandningen, och rör ner det lite åt gången.
    7. Rör ner de hackade nötterna i degen och fyll formarna till 2/3, och pynta med två pekannötshalvor på var muffins.
    8. Grädda muffinsen i 20-25 minuter, tills de har rest sig och gyllenbruna. Låt dem stå i 5 minuter efter gräddningen, för de flyttas över till ett bakgaller.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben