Marängtårta med pekannötter

Serverar: 6-8 portioner

Njut!

Ingredienser

  • 100 g pecannötter, malda
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 1 ½ citron, hinnfria klyftor (filéer)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • Dekoration
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 citron, zest (skalstrimlor)
  • Instruktioner

    1. Mal pekannötterna i mandelkvarn. Blanda nötterna med sockret. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum i en ren bunke med rena vispar. Blanda ner nöt- och sockerblandningen med stora tag med slickepott.
    2. Rita cirklar med en tallrik som mall, ca 24 cm i diameter, på två bakplåtpapper. Vänd papperen och fördela och bred ut marängsmeten i cirklarna. Grädda båda bottnarna samtidigt på plåtar i ugnen, ca 1 timme. Låt plåtarna byta plats efter halva tiden om du inte har varmluftsugn. Låt bottnarna kallna på galler.
    3. Skala citronerna med smal vass kniv. Skär ut klyftorna till filéer utan hinnor och dela klyftorna i bitar.
    4. Vispa grädden och blanda den med vaniljsocker, florsocker och citronbitarna. Bred fyllningen mellan bottnarna. Smält bitar av choklad i en skål i mikron, ca 2 minuter på full effekt, och garnera den övre botten med smält choklad och tunna citronstrimlor.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben