Cappuccinorutor med Toblerone

Serverar: 30-36 portioner

Lättbakade rutor smaksatta med cappuccino och Toblerone.

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 dl flytande margarin
  • 6 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 8 g Cappuccinopulver med Toblerone
  • 1 dl solrosolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hett vatten
  • 16 g Cappuccinopulver med Toblerone
  • 1 msk vaniljsocker
  • 7 dl florsocker
  • Pynt
  • Cappuccinoströssel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    2. Värm mjölken och rör ned cappuccinopulvret och tillsätt solrosolja. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta ner i äggsmeten. Rör ner mjölkblandningen i smeten.
    3. Häll smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna helt i långpannan under bakduk.
    4. Gör under tiden glasyren: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ned i smöret. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt vispgrädde, kaffe, vaniljsocker och sikta ner florsocker. Låt svalna och bli trögflytande. Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med cappuccinoströssel (finns att beställa hos Borgeby kryddgård). Låt glasyren stelna. Skär kakan i 30-36 (antal beroende på hur stora rutor du skär) rutor.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (1)

    Bodil56 27 maj 2011

    Bakade dessa rutor idag på jobb. Och vilka godisrutor det blev! Lite väl söta i min smak, men gillar du cappuccino, toblerone och vit choklad så är detta kakan för DIG! Låt gärna kakan stå kallt i kylen över natten innan du skär upp den, så hinner glasyren stelna riktigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben