Den sydeuropeiska kaffekulturen har kommit till Sverige för att stanna. Vi hittar den numera även i våra kakrecept. Dessa goda rutor är en riktig njutning för kaffeälskaren!
Ingredienser
150 g smör eller margarin
1 dl sötmandel
3 ägg
1½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
3 msk kakao
Glasyr
2 dl florsocker
2-3 msk cappuccinopulver
1½-2 msk varmt vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Mal sötmandeln.
- Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, kakao, mandel och det smälta matfettet i äggvispet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten.
- Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i denna.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna något i formen.
- Gör glasyren: Blanda florsocker och cappuccinopulver i en skål. Tillsätt det varma vattnet. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna något innan kakan skärs i rutor med en vass kniv.
Liknande recept
Kommentarer (0)