Cappuccinorutor

Serverar: 20 portioner

Den sydeuropeiska kaffekulturen har kommit till Sverige för att stanna. Vi hittar den numera även i våra kakrecept. Dessa goda rutor är en riktig njutning för kaffeälskaren!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl sötmandel
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2-3 msk cappuccinopulver
  • 1½-2 msk varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Mal sötmandeln.
    2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, kakao, mandel och det smälta matfettet i äggvispet.
    3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten.
    4. Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i denna.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna något i formen.
    6. Gör glasyren: Blanda florsocker och cappuccinopulver i en skål. Tillsätt det varma vattnet. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna något innan kakan skärs i rutor med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben